ПОЕТИЧЕСКО УТРО

      На 14.10.2016г. ученици от  11-тите  класове на ПЕГ „Екзарх Йосиф І“ преживяха вълнуващо утро със съвременна поезия. Текстове на любими свои млади съвременни поети представиха Ванеса, Сиана и Деница. Прочетоха се стихотворения и от издавани персонални стихосбирки в  училището на възпитаници от предишни поколения.

      Най-вълнуващо беше представянето на поезията на ученици от настоящия  випуск 11.  клас. Чухме творби на  Ванеса Борисова от „А“, Глория Делийска от „Б“, Християна Димитрова от „В“ и Христина Монова от „Д“. Едуард Енчев от „Г” клас сподели емоциите си от официалната церемония в края на миналата учебна година на конкурса „Рицарска постъпка”, на който получи първа награда за разказ. За озвучаването и приятния музикален фон на изявите се погрижи Пенчо от  „Ж” клас.

     Събитието беше по повод различните  инициативи в нашето училище в рамките на Националната седмица на четенето /10 – 14 октомври/.

     Благодарим на младите автори за удоволствието да чуем техни творби! Изявата доказва, че в нашето училище има публика, която цени поезията и е предизвикателство към създателите на такъв тип творчество.