Връчване на немските езикови дипломи на випуск 2019

На 15 май огромен брой абитуриенти от ПЕГ „Екзарх Йосиф I” : 54,  на тържествена церемония получиха сертификатите си „Немска езикова диплома”.

Програмата „Немска езикова диплома” се финансира от правителството на ФР Германия. Тя е много успешна в ПЕГ,неразделна част е от обучението по немски език  и е въведена още през далечната 1996 година. И тази година традицията беше продължена: До изпит бяха допуснати общо 65 ученици. Полученият сертификат служи като доказателство за владеене на немски език на нива В2 и С1 съгласно Европейската езикова рамка и дава възможност за следване в университетите на Германия, Австрия и Швейцария. За разлика от други езикови сертификати този е с неограничена валидност и е безплатен за учениците.

С приветствени думи към абитуриентите, техните родители и учители се обърна директорът Радослав Хитов, който подчерта, че  благодарение на новата училищна политика всички желаещи могат да започнат усилена подготовка от 9 клас, която продължава още по-интензивно в 10, 11 и 12 клас. Това дава шанс на  много повече ученици да получат езиковия сертификат, издаван от Германия. Тази година броят им е голям: 54, а 11 други получиха удостоверения за знанията си по немски език. Директорът благодари на учениците и техните преподаватели по немски език за постигнатите високи резултати.

Езиковите дипломи бяха връчени от г-жа Ева Цик, преподавател по немски език в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ и председател на изпитната комисия, и от г-жа Светла Атанасова-председател на обществения съвет към училището. Церемонията завърши с традиционната групова снимка.

.