Националното състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на средни училища с чуждоезиков профил се проведе от 15-17 март в Ловеч. На откриването на състезанието присъстваха Кметът на Община Ловеч, народният представител Иван Миховски, заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, Началникът на РУО Ловеч.
През последните години състезанието се е провеждало в Ловеч, Троян, Тетевен и Луковит. Тази година за пореден път домакин е община Ловеч и Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“. Състезанието се провежда под патронажа на кмета на Ловеч Корнелия Маринова.
Темите за състезанието се съставят от национална комисия, определена със заповед на министъра на образованието и науката. С по-голямата част от задачите се проверява до каква степен учениците са усвоили знанията и уменията по основните теми от учебното съдържание. Не е малък и броят на задачите, при решаването на които състезателите трябва да вложат остроумие, находчивост и логическо мислене.
Участие в състезанието взеха участие  са заявили 215 ученици от 21 училища в страната и петима ученици от Полша. Победителите получиха медали и предметни награди и грамоти от Министерството на образованието и науката. Награждаването се състоя на 17 март от 9:00 ч. в зала „Америка за България“ в Езикова гимназия Ловеч. Константин Минковски от 12 клас на ПЕГ “Екзарх Йосиф I” Ловеч зае второ място в състезанието, с което му се признава оценка отличен 6.00 за кандидатстване в Софийския университет. Поздрав за участниците отправи духовият оркестър на училището „Шоу бенд Езиковци“.