Нова победа за отбора по реч и дебати в София

https://i0.wp.com/lovechtoday.eu/wp-content/uploads/2018/02/ezikovadebati2002186.jpg?w=960

На 17-18 февруари се проведе регионален турнир на федерация БЕСТ по Реч и Дебати на английски език. Отборът на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ Ловеч, спечели първо място в отборното класиране, побеждавайки 24 други училища , участващи в турнира. Тричленните отбори по класически дебати спечелиха голям брой мачове на актуални обществени и политически теми.

В категория ДУО, първо и второ място бяха заети от ученици на ПЕГ. С невероятните си изпълнения Христина Тодорова и Кристина Витанова се наредиха на първо място, а веднага след тях на второ място енергичните Петко Стойчев и Рафаел Бижев. Първо място в категория ПРОЗА при учениците до 9 клас извоюва Дария Димитрова, а на четвърто място бе друг представител на ПЕГ Мила Владимирова.

https://i0.wp.com/lovechtoday.eu/wp-content/uploads/2018/02/ezikovadebati2002188.jpg?w=960

При класическите речи на четвърто място във финала при ученици до 9 клас се нареди Неда Митева. Треньорите на отбора Емили Паксън и Пейо Пеев са изключително горди и представянето на целия отбор, който този път беше с рекордно голям брой – 50 ученика.

Като съдии в турнира и помощник треньори на групата участваха Иван Банов и Мартин Стойнов. Следващата цел на отбора е призово класиране в националният заключителен турнир  в гр. Пловдив, 28-29 април.