ТРИФОН ПОПОВ ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВИ ОБЛАСТТА НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА  ПО ХИМИЯ И ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА

 

        От 15.03.до 17.03.2019г. гр.Ямбол бе домакин на 51-та Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда. В олимпиадата участваха 100 ученици от 20 области на страната, разделени в четири възрастови групи. За учениците от III и IV състезателна група олимпиадата включва теоретичен и експериментален кръг, който проверява и знания по химичен експеримент.

    И през тази учебна година Трифон Попов от 12а клас на ПЕГ ”Екзарх Йосиф I” гр. Ловеч участва и постигна висок резултат на Националната олимпиада по химия.  Националната комисия от известни професори и доценти оцениха достойно знанията и уменията на Трифон по химия. Той е с резултат  - Мн.добър (5,00).

    На олимпиадата Трифон Попов мери сили със състезатели  от НПМГ”Акад.Любомир Чакалов” и СМГ”Паисий Хилендарски” гр. София и достойно представи региона по химия и опазване на околната среда и показа, че освен чужди езици в гимназията се изучава и химия на конкурентно ниво.

   Ръководител на ученика е Виолетка Нетова – старши учител по химия и опазване на околната среда в ПЕГ ”Екзарх Йосиф I” гр. Ловеч.