Ученици от Езиковата участваха в дискусионен формат „Световно кафене“

Дискусия за вредата от наркотиците проведоха с деветокласници от СУ „Тодор Кирков” Християна от 11 а, Александър, Марио, Мирена и Марина от 11  б. Нашите ученици за пореден път показаха своите добри познания по темата и уменията си да провокират сред връстниците си  откровени споделяния, мнения и нагласи. Момичетата и момчетата изразиха общо задоволство  от този метод за провеждане на дискусии, като  споделиха и убеждението си, че така  поднесена и коментирана  информацията за вредата от наркотиците е по-ефективна и по-полезна за тийнейджърите от скучните образователни лекции по темата.

Полезен опит придобиха Аркан от 9б, Десислава от 9в, Християн от 9г, Василена от 9д, Силвия, Бетина и Даяна от  9ж, които през миналата учебна година преминаха успешно обучение по метода „Връстници обучават връстници“ и са новото попълнение на училищния екип „Заедно срещу дрогата“.

Дискусионният формат „Световно кафене“ се организира от Общинския превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества и се провежда  за осми  пореден път. Такива дискусии са осъществени и в други средни училища в Ловеч – ППМГ, СОУ „Св. Климент Охридски“, Професионална гимназия по ветеринарна медицина и Професионална гимназия по механоелектротехника. Като водещи участват ученици от Езиковата, преминали обучение по метода „Връстници обучават връстници“.