На 28.11.2018 г. за поредна година в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч се проведе писменият изпит за езиковия сертификат „немска езикова диплома“. На този ден във различни училища в Европа, Азия и Северна Америка, където се провежда програмата „немска езикова диплома“ се положи този изпит, който е безплатен за учениците и е финансиран от Службата за обучение в чужбина към Министерството на външните работи на ФРГермания. Сертификатът доказва владеене на езика на нива В2 или С1 съгласно Европейската езикова рамка и дава право за следване в университетите на Германия, Австрия и Швейцария.

67 ученици от 12 класове с профил немски език показаха, какво са научили през годините на усилена подготовка. Компонентите са четене с разбиране, слушане с разбиране и създаване на текст  по зададени задачи: резюме на статия, анализ на графика и подробна аргументация.

В началото регионалният координатор за изпита Ева Цик от Германия, която е и учител в гимназията и директорът на гимназията пожелаха  на учениците успех. Трифон Попов от 12 а клас разпечата плика с получената от Германия задача за създаване на текст.

От 03.до 10 декември ще се проведе и устният изпит, на който учениците защитават проект. Да им пожелаем успех!