График на дейностите по записване на ученици в 8 клас на ПЕГ"Екзарх Йосиф I" за учебната 2020/2021 г.

1. Записване след първо класиране или подаване на заявления за участие във второ класиране 14,15,16 юли 2020г.

2. Записване след второ класиране 21, 22  юли 2020г.

3.  Записване след трето класиране 30  юли 2020г.

Записването на учениците ще се извършва във Спортната зала на гимназията, съобразено с противоепидемичните мерки за сигурност.

РАБОТНО ВРЕМЕ на комисията 8.00 - 18.00 часа в посочените дни

Председател на комисията: Иванка Цветкова, тел. 0879590418

Важно!

График за провеждане на дистанционно обучение

 

Ние, дамите от INNER WHEEL КЛУБ Ловеч, реализирахме едно добро дело: по повод 24 май, решихме да помогнем не на абитуриент, а на едно момиче от подготвителен клас на Професионална езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" гр. Ловеч. Едно чаровно и умно дете, останало без родители. Финансовата подкрепа не е най-важната, макар че е необходима. Но ние засвидетелствахме нашите добри чувства и готовност да съдействаме с каквото можем. Подадохме ръка ... Дано да бъде успешен житейският й път!

Д-р Росица Милчева, Президент на Инър Уийл клуб Ловеч 2019/2020

 

 

По случай 24 май - Ден на българската просвета, култура и на славянската писменост Ученически съвет към ПЕГ „Екзрах Йосиф I” организира литературен конкурс в две категорииесе и стихотворение. Бяха получени много добри произведения от талантливите ученици на Езиковата, затова беше трудно да се изберат победителите. В категория есе победителят е Бояна Боянова от 8 „А“ клас, чието есе е на темаБългарският езикзастрашен от промяната и чуждопоклонничеството“, а стихотворениетоКръстопът“ с тема "Виж ме, тук съммакар далеч" на Йоана Симеонова от 8 „Г“ клас е победителят във втората категория. още

70 години Ловешка езикова гимназия

Училищен вестник Вчера, Днес и Утре

 

9 май – Ден на Европа

По инициатива на Ученическия съвет към ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ и със съдействието на Цветослав Тошев  - бивш възпитаник на гимназията, който направи кавър на химна на Европа „Одата на радостта“ и учениците Стефан Федерчев и Зори Банкова, които изпълниха песента „Cheap Thrills“, отбелязваме денят на Европа чрез онлайн музикален поздрав. Честит празник! още

70 години Ловешка езикова гимназия

Виртуална изложба по случай 180 години от рождението на патрона на Профилирана езикова гимназия  в Ловеч -  Екзарх Йосиф I. още

70 години Ловешка езикова гимназия

Уважаеми Езиковци,

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната до 13.04.2020г., ви уведомяваме, че дългоочаквания празник на Езиковата, планиран за отбелязване на 70-годишния юбилей на 10.04.2020г. се отлага за неопределено време. 

Важно!

Актуална информация за учебния процес ще получавате в електронния дневник

26.02.2020

В Международния ден против тормоза в училище учениците от 12 „е” клас на ПЕГ „Екзарх Йосиф І”- гр. Ловеч, с класен ръководител Цонка Накова, проявиха самоинициатива и заедно посетиха „Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания „Лале”- гр. Ловеч. Идеята се заражда предвид предстоящото завършване на учениците, раздялата им с класната стая и една прекрасна коледна украса, която решават да предоставят на децата от дома, за да „радва и тях, както досега е красяла и създавала празнично настроение в тяхната класна стая„ - според думите на Ралица от 12 „е”. Децата бяха зарадвани с предварително подготвени пакети с лакомства, много занимателни игри и мартенички за предстоящия празник. Учениците от езиковата гимназия пък бяха посрещнати с песни и ръчно изработени сърца и послания, като всеки от тях получи розов балон.

70 години Ловешка езикова гимназия

Националното състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на средни училища с чуждоезиков профил ще се проведе в периода 13.03.2020г. - 15.03.2020г.

Заявка за участие в състезанието се подават по образец до 29.02.2020г. на адрес: fls@lovechnet.com и ruo_lovech@abv.bg

24.02.2020

На 22.02.2020г. в ПЕГ „Екзарх Йосиф I” се състоя изпит за френска езикова диплома (DELF) за нива В1 и В2 по общата Европейска езикова рамка. Изпитни центрове в България има в София, Стара Загора, Варна и Бургас. Езиковата в Ловеч за първа година е център за провеждане на изпита към изпитен център Френски институт в България, който бе разкрит с цел удобство за учениците, които изучават френски език в централна северна България. Тази година за явяване на изпит се записват 26 ученици от 10, 11 и 12 клас от Ловеч и 3 ученици от Плевен. Те трябваше да покажат придобитите знания и умения в 2 етапа – писмен изпит, включващ компонентите слушане с разбиране, четене с разбиране и писмено изразяване, и устен изпит. Комисиите, оценяващи устното представяне на учениците, бяха съставени от хабилитираните представители Евелина Петрова и Мари Порфирис от Френския културен институт и Галина Петкова и Ивета Семова от ПЕГ „Екзарх Йосиф I”.

24.02.2020

Събраната сума 7058 лв. от благотворителния концерт ,,Заедно за Кольо” беше успешно преведена по сметката на неговите родители.
Още веднъж благодарим за съпричастността Ви!

70 години Ловешка езикова гимназия

Възстановка от основаването на Езиковата гимназия в Ловеч даде старт на мероприятията по отбелязване на 70-годишнината на първото езиково училище в България.

На 15-ти февруари 1950 г. помощник министърът на народната просвета Петко Иванов открива в Ловеч единствената тогава в страната гимназия за чужди езици, а в деня на отбелязването на 70-годишния юбилей през февруари 2020-та г. в двора на училището беше представена възстановка по запазени документи и спомени от онова време. Целта на театралната сценка е да създаде зрими впечатления от важното събитие. Инициативата е на ученическия съвет на Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф I”, в която в момента се обучават ученици от над 10 области от страната.

За празника дойдоха заместник министърът на образованието Таня Михайлова, председателят на ОбС в Ловеч Петър Цолов, депутатите Иван Миховски, Калин Василев и Милко Недялков, зам.-областният управител Илиян Тодоров, зам.- кметът на Община Ловеч Венцислав Христов, секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова, главният архитект на Община Ловеч Минчо Петков, Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието, общински съветници, бивши ученици, учители и директори. още

70 години Ловешка езикова гимназия

ЮБИЛЕЕН ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ДО ДИРЕКТОРА РАДОСЛАВ ХИТОВ

на ПЕГ „ЕКЗАРХ ЙОСИФ I”, ГРАД ЛОВЕЧ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ХИТОВ,

 По случай 70-годишнината от основаването на Първата  държавна гимназия за чужди езици, град Ловеч ви поздравяваме най-сърдечно за Празника на 15 февруари 1950 г. – ОТКРИВАНЕТО НА ГИМНАЗИЯТА.

Пожелаваме на Вас, на учителския, административния състав и на всички ваши възпитаници крепко здраве, много успехи, бодрост и смелост за преодоляване на трудностите в благородното ви поприще.

Пожелаваме ви също упорит труд за извисяване на обучението и възпитанието на най-високите нива, каквато е традицията в нашето прекрасно Училище.

Пожелаваме от душа учениците ви и след завършване на гимназиалния курс да пазят в сърцата си светлите чувства на обич, другарство, взаимопомощ, каквито традиции се родиха от нас и оцеляха и до днешните поколения.

От възпитаниците  на I-ви и II-ри

випуски на СУЧЕ, 1950-1953, 1954 г. 

 

 

Среща на Випуск 1990 - 10.04.2020г. За контакт: Павлина Зарчева - тел.: 0879 590 411, e-mail: pszarcheva@yahoo.co.uk

 

Каузата на коледния концерт

Всяка година каузата на коледния концерт, който се организира ежегодно от 11 клас в ПЕГ „Екзарх Йосиф I”, е различна. Тази година обаче учениците решиха да помогнат на своята съученичка, на която й предстоят важни операции. В последната седмица на месец януари, събраните средства от коледния концерт бяха предадени на Екатерина Кърчева.

„Последните няколко месеца за мен бяха изпълнени с милиони причини да изгубя надеждата, че някога отново ще имам шанс за нормален живот. Но днес едни мои съученици, малки на години, но с огромни сърца се постараха да ми помогнат да не губя тази надежда. Благодаря ви, че ви има!“, сподели талантливата дванадесетокласничка в социалните мрежи.

 

Огромен успех за ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ – гр. Ловеч

Международният конкурс Juvenes Translatores (Млади преводачи), организиран от Главна дирекция ,,Писмени преводи“ на Европейската комисия, се проведе на 21 ноември 2019 г. В него взеха участие най-добрите млади преводачи на Европейския съюз, от избраните на случаен принцип 751 регистрирани училища от страните-членки на ЕС. В този списък попаднаха 17 български училища, сред които и ПЕГ „Екзарх Йосиф I“.

В деня на състезанието, петима ученици от 11 клас направиха онлайн превод (съответно от испански, немски, английски и френски език на български език) в рамките на регламентирания един астрономически час.

За наша огромна радост, победителят за 2019 г. за България в конкурса е Ан-Никол Мартинчева с превод от испански на български език. Любопитен факт е, че тя изучава испански като втори чужд език. Ан-Никол ще участва в официалната церемония по награждаване на 28-те победители в конкурса, която ще се проведе през април 2020 г. в Брюксел.

В допълнение, едно от общо седемте специални отличия за български преводи с много високо качество също отива при ученичка от гимназията - Антония Радославова - за превода й от немски на български език. още

 

Убедителен успех на устните изпити за немския сертификат DSD II в Ловешката Езикова

От 13 до 20 декември в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ се проведоха устните изпити за сертификата „Немска езикова диплома II“ за нива В2 и С1. Випускът на 12 клас постигна много убедителни резултати: явиха се 98 % от учениците в немските класове. За първи път толкова голям брой : 60 ученици получиха най-високото ниво С1, 11 – ниво В2. След интензивна подготовка през последните три години, сега  те показаха задълбочени знания по техните проекти и аргументирано говориха по различни актуални теми. Този висок резултат доказва, че политиката на училищното ръководство: всички желаещи да получават шанс за подготовка за изпита, е правилната посока. Постигнатото се дължи преди всичко на силната мотивация и положения труд на младите хора, но и не в малка степен на неуморните усилия и голямата отдаденост на всички преподаватели по немски език. Неоценима подкрепа на учениците и учителите оказва регионалният координатор за изпита и учител в гимназията Ева Цик от Германия, която вдъхновява всички да дадат най-доброто от себе си. Писмените изпитни компоненти се оценяват в Германия и резултатите се очакват пре февруари.

20.12.2019

Най-добрата ученичка в България по испански език като втори чужд език учи в Езикова гимназия – Ловеч още

21.11.2019

На 16 и 17.11.2019 г. в гр. Копривщица се проведе ХІІ Национално състезание по ключови компетентности по природни науки. Учениците от VІІІ А клас на ПЕГ „Екзарх Йосиф І“ представиха област Ловеч на това състезание. Участниците бяха разпределени в десет отбора - по шест ученика в отбор, на случаен принцип. Първия ден отборите решаваха четири теоретични задачи, а втория две експериментални задачи. Учениците от езикова гимназия показаха отлични знания по природни науки, бърза ориентация и логическо мислене. Класирането беше отборно. Отборът на Стела Драгоманска зае трето място.https://www.facebook.com/ezikovata.lovech/

20.11.2019

Инициативен комитет от възпитаници и учители от ПЕГ „Екзарх Йосиф I” съвместно с ръководството на Община Ловеч и РУО- Ловеч организират тържествено честване на 90-годишнината на дългогодишния, обичан от поколения езиковци, учител по български език и литература Найден Ангелов. Събитието ще се състои на зо. ноември от 17 часа в „Зала Америка за България” на Езиковата гимназия.https://www.facebook.com/ezikovata.lovech/

 

АЗБУКИ: Педагози, които вдъхновяват още

 

Минимални балове на приетите ученици след трето класиране:

Профил Чужди езици - Немски език с английски език - 424

Профил Чужди езици - Немски език с испански език - 323

Профил Чужди езици - Немски език с френски език - 315.5

Профил Чужди езици - Английски език с немски език - 354

Профил Чужди езици - Английски език с испански език - 312

Профил Чужди езици - Френски език с английски език - 291

25.10.2019

Покана за заседание на Обществения съвет

 

График за провеждане на изпитите от септемврийска сесия на учебната 2018/2019г.

 

Свободни места за учебната 2019/2020г.

25.06.2019

Театралната трупа на ПЕГ“ Екзарх Йосиф I“ бе удостоена с честта да участва в празника по случай 30-годишнината на Гьоте-институт България още

24.06.2019

Трима ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ взеха участие в младежкия модул „Франкофоли“, гр. Благоевград още

04.06.2019

Учителят, за когото телефоните в клас не са проблем още

16.05.2019

Връчване на немските езикови дипломи на випуск 2019 още

14.05.2019

Успех на Националния фестивал за театър на немски език още

15.04.2019

Участие в благотворителна кампания още

15.04.2019

Наши ученици участваха в младежки международен фестивал на фронкофонския театър  още за участието

15.04.2019

ПОРЕДНО ОТЛИЧИЕ ЗА ПОСТИГНАТИ ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ХИМИЯ И ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА още

 

ПРАЗНИКЪТ НА ГИМНАЗИЯТА Е НА 12.04.2019г. ОТ 10.00 ЧАСА В ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЛОВЕЧ

 

 По традиция и тази година празникът на ПЕГ „Екзарх Йосиф I” има своя наслов, който е и тема на конкура са есе, разказ или стихотворение. Темата „Сънят на едно училище”, „Денят на едно училище” вдъхнови бивши и настоящи ученици да споделят своите размисли и вълнения.

В категорията ЕСЕ награда получава Мирела Петкова от випуск 2017.

В категория РАЗКАЗ наградата отива при Вяра Стоянова от 11. А клас.

В категория СТИХОТВОРЕНИЕ награда получава Християна Манева от 12.А клас.

Наградата за рисунка получава Екатерина Кърчева от 11.В клас.

Наградите ще бъдат връчени на 12.04.2019 от 10,00 часа в Драматичен театър Ловеч.

09.04.2019

Министърът на образованието откри обновения кабинет по химия и опазване на околната среда още

 

Подарък за гимназията по случай юбилея на випуск 1974 -ЗАМЪК КРАЙ РЕКАТА на Румен Серафимов

21.03.2019

Трифон Попов достойно представи областта на националната олимпиада  по химия и опазване на околната среда още

20.03.2019

Благодарност към Фондация „За Ловешката езикова гимнязия‘‘ още

19.03.2019

В Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч ще бъде изградено ново крило, съобщи кметът на общината Корнелия Маринова

16.03.2019

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА още

16.03.2019

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА - РЕШЕНИЯ НА ЗАДАЧИТЕ

15.03.2019

Ученици, изучаващи немски език като втори чужд език, се изправиха пред предизвикателството изпит  DSD- I още

14.03.2019

Ванеса Велкова от 10 клас спечели едногодишна стипендия за обучение в САЩ още

08.03.2019

ПЪРВО МЯСТО НА НАЦИОНАЛЕН КОКУРС ПО ФИЛОСОФИЯ още

30.11.2018

Нов помощник-учител по английски език по ПрограмаФулбрайт още

29.11.2018

Изпит за езиковия сертификат „Немска езикова диплома“ още

28.11.2018

Ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“станаха част от III International Biomedical Congress Sofia (IBCS) – 2018 още

22.11.2018

ПОКАНА за свикване на Общо събрание на "Сдружение Училищно настоятелство Профилирана езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" -Ловеч"

16.11.2018

Учениците от Езиковата отбелязаха Международния ден без тютюнопушене още

12.11.2018

СРЕЩАТА НА ВИПУСК 1989 ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 12.04.2019г. В РЕСТОРАНТ "ДРАКАТА". ЗА КОНТАКТИ: НАТАЛИЯ ИВАНОВА-ТАШЕВА 0888141352

07.11.2018

Ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, гр. Ловеч с награди от Националния форум за публични ученически изказвания „Словото“ още

06.11.2018

Езиковци на семинар по математическа лингвистика още

17.10.2018

45 ученици със сертификати на Кеймбридж още

14.09.2018

Обявление за публичен търг за поставяне на кафе машини и вендинг автомати

05.09.2018

Свободни места за учебната 2018/2019 година към 03.09.2018г.

На основание чл.104 от Наредба №10/01.09.2016г. за организация на дейностите в училищното образование

 

Клас

Профил

Брой

свободни

места

1.

10 В

немски език

английски език

български език и литература

1

2.

10 Д

английски език

немски език

български език и литература

1

3.

10 Ж

френски език

английски език

български език и литература

3

4.

11 Б

немски език

английски език

български език и литература

1

5.

11 В

немски език

английски език

български език и литература

1

6.

11 Г

английски език

немски език

български език и литература

1

7.

11 Ж

френски език

английски език

български език и литература

1

8.

12 А

немски език

английски език

български език и литература

3

9.

12 Б

немски език

английски език

български език и литература

2

10.

12 В

немски език

английски език

български език и литература

1

11.

12 Е

английски език

испански език

български език и литература

1

 

 

03.09.2018

Настаняването на учениците от 9. до 12. клас, класирани в несамостоятелно общежитие към ПЕГ „Екзарх Йосиф Iгр. Ловеч ще бъде на 10, 11 и 12.09.2018г., от 08,00  до 18,00 часа.

Настаняването на учениците от 8. клас ще бъде на 16.09.2018г., от 08,00  до 18,00 часа.

 

03.08.2018

На основание   на чл. 145, ал.2 от Закона за предучилищно и училищно образование и   чл. 56, чл.57 , чл. 59, чл. 70, ал.3 и чл. 72   от Наредба  № 10 /01.09.201г. класирането на  кандидатите за незаетите места след трети етап на класиране  да се извърши по следния ред:

1. На 06.08.2018г. от 08,00 часа до 12,00 часа се  приемат:

1.1. Заявления с подредени желания на кандидатстващите ученици за незаетите места след  трети етап на класиране, които се  завеждат във входящия дневник;

1.2. Оригинал на свидетелство за основно образование по чл. 130, ал.1 от ЗПУО;

1.3. Оригинал  на служебна бележка  с резултатите от националното външно оценяване 2. На 06.08.2018г. от 12,30 часа до 13,30 часа  се извършва класиране  на кандидадите по бал и  желанание

3. На 06.08.2018г. в 13,30 часа училищната комисия обявява в училището класираните ученици на свободните  места  след трети етап  на класиране.

4. На 06.08.2018г. от 14,00 часа до 16,00 часа се  извършва записване на класираните кандидати.

5. Комисията работи в стая 101 на учебен корпус.

 

При наличие на свободни места след приключване на записването на 06.08.2018г. процедурата се провежда  на 15.08.2018г. по ред, определен в т.1,т.2,т.3,т.4 и т.5.

 

 

На 19.06. /вторник/ ученици от Клуб „Приятели на руския език и Русия“ по проект „Твоят час“ посетиха Руския културно-информационен център в София. Информация за посещението може да намерите :  http://bgr.rs.gov.ru/ru/news/31766

 

Голямата награда за най-добър спектакъл на XII Национален ученически театрален фестивал

 

 

09.05.2018

Денят на Европа в училище още

03.05.2018

В периода 27-29.04.2018 г. в град Банско се проведе езиково състезание "Уча.се с Интелект", което протече в три изпитни етапа. В него взеха участие 200 ученици от цялата страна, включително и възпитаници на нашето училище Теодора Димитрова, Виктория Бешовишка, Екатерина Кърчева, Дара Дойнова и Нели Денчева. Теодора Димитрова спечели трето място в категория "Английски език". Благодарствен адрес

 

Благодарствени писма от Таня Михайлова, заместник-министър на образованието и науката и от Еленко Начев, Началник на РУО-Ловеч виж

 

Младежки дебати на немски за Северна България в Ловеч още

 

По случай празника на гимназията са получени поздравителни адреси и грамоти

 

Утвърден държавен план-прием в VIII клас за учебната 2018-2019

30.03.2018

Награждаването на победителите от конкурса "Любовта, без която не мога" ще се състои на 13.04.2018г. по време на празничния концерт в театъра. Победителите ще бъдат известени лично.

30.03.2018

Двама ученици от Езикова гимназия спечелиха едногодишна стипендия за обучение в САЩ още

29.03.2018

Поредно международно признание за нивото на немското обучение в Езикова гимназия още

28.03.2018

Гост от Европейския парламент по програма "Back to school“още

27.03.2018

Посещение на френския посланик в гимназията още

26.03.2018

Успех на учениците от 12 клас на националното състезание по математика още

20.03.2018

Пореден успех за учениците в 50-та Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда още

16.03.2018

За първи път дебати на немски език още

15.03.2018

Призово място в конкурса за философско есе : „Българският път. Потенциал, проблеми, перспективи“ още

21.02.2018

Високи резултати на изпита за сертификат „Немска езикова диплома“ още

18.02.2018

Нова победа за отбора по реч и дебати в София още

 

Интервю с Емили Паксън, помощник-учители по английски език по програма Фулбрайт

 

Предложение на Фондация „Миню Балкански“ с. Оряховица, област Стара Загора за  пролетните и летните школи за ученици на възраст от 10 до 18г. още

 

ДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ МОГАТ ДА СЕ ОБУЧАВАТ ПО ПРОФЕСИЯТА „ПРИЛОЖЕН ПРОГРАМИСТ“още

25.10.2017

Ученици от Езиковата участваха в дискусионен формат „Световно кафене“ още

11.10.2017г.

ПЕГ“Екзарх Йосиф І“ с учител по английски език от САЩ още

3.10.2017г.

Европейският ден на спорта в училище още

 

Ръководството на ПЕГ"Екзарх Йосиф I" Ловеч благодари на всички зрелостници, на техните учители и родители, за постигнатите виоки резултати на държавните зрелостни изпити 2017г.:

  • Девето място в страната на ДЗИ по Български език и литература с успех 5,42 при среден за страната 4,13
  • Двадесет и една отлични оценки 6.00 на ДЗИ 2017г.:

- 16 по Английски език

- 2 по Биология и здравно образование

- 1 по Немски език

- 1 по История и цивилизация

- 1 по Физика и астрономия

  • Среден успех на ДЗИ по Англиски език - Отличен 5,72
  • Наш ученик е един от осемнадесетте в страната, получили 100 точки на Държавните зрелостни изпити

Можем само да се гордеем с високите резултати на нашите ученици! БЛАГОДАРИМ ВИ!

27.03.2017

25-ти март ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО още

18.03.2017

РЕЗУЛТАТИ ОТ НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА МЕЖДУ ПРОФИЛИРАНИ ГИМНАЗИИ И ПАРАЛЕЛКИ НА СУ С ЧУЖДОЕЗИКОВ ПРОФИЛ

18 МАРТ 2017 Г. ЛОВЕЧ    12КЛАС    11КЛАС   10КЛАС    9КЛАС   8КЛАС /контестации до 19 часа/

6.03.2017

Провеждане на публичен търг за отдаване под наем на части от недвижими имоти за поставяне на пет броя кафе машини и пет броя вендинг автомати

Заповед                Обявление

09.02.2017

Утре 10.02.2017г. учебните часове са с нормално разписание за петък

14.12.2016

„Днес беше най-щастливият ми ден!“ още

13.12.2016

Рецитал под наслов "О, Шипка!"още

13.12.2016

За пореден път купата на фондация „БЕСТ“ е в ПЕГ "Екзарх Йосиф I" – гр. Ловеч! още

19.10.2016

ПОЕТИЧЕСКО УТРО още

11.10.2016

Oбмен на ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ се проведе в Италия по проект „Дебати и креативен театър“ още

 

Свободни места в 10, 11 и 12 клас още

 

ГОРДЕЕМ СЕ С ПОСТИЖЕНИЯТА НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ 

Десетокласничката Мирела Минкова

от Гимназия за чужди езици „Екзарх Йосиф I” гр. Ловеч

със стипендия за едногодишно обучение в САЩ по програма YES още

07.06.2016

Още едно национално постижение на ученик от ГЧЕ „Екзарх Йосиф І“ - Ловеч още

03.04.2016

Ново международно отличие за учениците от немския отдел на Езикова гимназия още

28.03.2016

Християн Христов от Гимназията за чужди езици- един от стоте посланици на иновациите и технологиите още

11.03.2016

Международен успех за ученичка от Езиковата още

10.03.2016

Състезание по реч и дебати на английски език още

18.01.2016

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР КАСТРЕВА И ПОСЛАНИК КСАВИЕ ДЬО КАБАН ВРЪЧИХА СЕРТИФИКАТИ ЗА БИЛИНГВАЛНО ФРАНКОФОНСКО ОБУЧЕНИЕ НА НАШИ УЧЕНИЦИ още

12.01.2016

Ученици от Езиковата с призови награди от първото издание на SoftUniadaоще